Årets julklapp 2008

torsdag, 27 november 2008 16:37 by Antiq

Var nere en snabb sväng på stan förut och började titta lite lätt efter alla julklappar man ska köpa, och jag inte en aning om vad jag ska köpa

Vad är årets julklapp 2008?

Privata affärer skriver att årets julklapp är en upplevelse och att julhandeln alltid slår nya försäljningsrekord och iår förutspås vi att handla för ca 61 miljarder kronor och är en ökning på ca 2,5 % sen förra året.  Dock är det svårt att säga hur julhandeln kommer bli eftersom det ekonomiska läget förändras från dag till dag.

HUI erkänner dock att prognosen är svårare än någonsin att göra eftersom det ekonomiska läget förändras dagligen.  En upplevelse är årets julklapp och det kan vara en spabehandling med allt vad det innebär, åka luftballong, äta ute på en fin restaurang eller välja en aktivitet! Upplevelser är alltid bra och ger valuta för pengarna men valet är ändå svårt när det gäller att börja handla julklappar!!!!

Tur att det är ca en månad kvar till julafton!

Currently rated 5.0 by 1 people

 • Currently 5/5 Stars.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Handla julkappar på nätet

torsdag, 27 november 2008 08:15 by Antiq

Det nalkas mot jul och julafton är endast en månad bort. Dags att börja handla julklappar så att man slipper stå i oändliga köer de sista dagarna innan julafton. Ett bra sätt är att handla julklappar på nätet och jag har hittat massa julklappar på bland annat ikea.

Årets julkapp från Ikea.


Vacker vas i munblåst glas, endast 20 cm hög passar som den perfekta klappen. Pris: 79 kr

 


Trendig bordslampa i svart glas, munblåst och 11 cm. Modellen heter knubbig och är en av Ikeas fräckaste bordslampor. Pris: 79 kr. En lampa som passar i alla rum och ger ett behagligt ljus.

 


Trendiga svarta matskålar i två pack. Stengods i 0,35 liters och 0,7 liters. Bästis Fläck passar i alla kök eller vid julbordet 2008. Passar dig som älskar svart. Kanonpris dessutom: 39 kr /set

Vill du hitta årets julkapp 2008?

Besök ikea för inspiration och tips på vad du kan handla för julklappar detta år!

Currently rated 5.0 by 1 people

 • Currently 5/5 Stars.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Sälj antik möbler online - tjäna pengar!

tisdag, 25 november 2008 14:28 by Antiq

 

Behöver du snabba pengar och har antik möbler, gamla barnkläder, vinterjackor, lp-skivor eller teknikprylar liggandes hemma i en undanstoppad låda? Jag hade för ett tag sen några antik möbler som jag sålda ganska snabbt på blocket. En gammal ek-skänk som endast tog plats och var helt omöjlig att flytta så att sälja den och få in lite pengar kändes som en bra ide faktiskt. Så sälj dina antika möbler på nätet och tjäna samtidigt lite pengar.

Sälj begagnade prylar och kläder på nätet, det finns bra pengar att tjäna genom att göra sig av med saker man inte behöver. Framförallt kan det vara ett sätt få in pengar när det är besparingstider och lågkonjukturen är här.

Expressen skriver att Tradera har slagit nytt rekord sedan början på oktober med över en miljon auktioner på dag! Förra året vid samma tidpunkt var siffran ca 900 000 akutioner. Det beror bland annat på krisen och att människor har ett större behov att göra sig av med sina grejor och för att få fram pengar. Det går hand i hand med dem som vill fynda prylar till bra priser. Alla vinner på det! Det som säljer och ger bäst betalt är mobiltelefoner, tv-spel och datorer. Så vill man komma undan till ett bra pris är auktion på nätet en bra ide!

Vidare säljer även kläder och barnprylar bra och många människor har förstått vikten av att återanvända prylar och samtidigt spara lite pengar.

Currently rated 5.0 by 1 people

 • Currently 5/5 Stars.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Trendigt kök - låt din inspiration flöda

fredag, 21 november 2008 14:03 by Antiq

Jag letar en ny lägenhet och hittade en på blocket där köket var inrett i tegelsten. Jag tycker det är så himla trendigt och snyggt att jag fundera på att köpa lägenheten bara för kökets skull, vilket  inte är speciellt genomtänkt så istället för att köpa en lägenhet med ett tegelstens kök kan man renovera den lägenhet man köper och inreda med tegelsten istället. Hitta ett så otroligt snyggt kök där dom har återantvänt gammalt tegel och byggt en egen köksö i sitt kök. Gammal och nytt blandat tycker jag ger en otroligt personlig touch och tyder på god smak och att inte köpa allting nytt utan bevara det gamla lite grand också. Själv har jag kvar mycket gamla möbler från släkten och mycket utav prylarna är tidlösa och är funktionella i de flesta hem. i alla fall, titta på den här snygga köksön, skulle passa i den lägenhet jag införskaffar mig, och det är snart! Min boendesituation är inte den mest optimala just nu Laughing

 


Bildkälla: köksö från www.viivilla.se

Currently rated 3.0 by 2 people

 • Currently 3/5 Stars.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Tags:   kök, tegelsten
Categories:   Inredningsdetaljer | Nytt
Actions:   E-mail | Permalink | Comments (0) | Comment RSSRSS comment feed

Varning för sladdlöst hem!

torsdag, 13 november 2008 15:31 by Antiq

 

Smart förvaring i mediamöbler.

Den nya tekniken går rasande snabbt framåt och våra vardagsrum fylls med olika hi-tech apparater som video, DVD-spelare, hemmabio, digitalbox, inspelningsbar DVD med hårddisk, bredbandsmodem bara för att nämna några.  Ett problem som vi genast märker är alla dessa sladdar som ligger på golvet och samlar damm och det ser fruktansvärt fult ut och hela inredningen lider av detta. Det finns ett smart sätt och det är att satsa på moderna coola stilrena mediamöbler där du får plats med många apparater samtidigt som du kan gömma undan dessa tråkiga sladdar! Om du är trendig finns ett otroligt utbud av vitt, svart, högblankt, valnöt eller varför inte ek! Titta på mediamöbler från viivilla!

   

Currently rated 4.2 by 5 people

 • Currently 4,2/5 Stars.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Svart magi i ditt kök

onsdag, 12 november 2008 16:33 by Antiq

Magi skapas när ditt hem inreds med svart. Svarta vinglas, svarta tallrikar, svarta tapeter eller varför inte ett högblankt svart kök. Aftonbladet skriver ofta om inredningens trender och just nu återfinns mycket svart. Titta på detta kök, hur snyggt som helst, stilrent och formen är i modernaste tappning.


"Svart glans"

Nyhet från Kvik är sofistikerade sera med luckor av svartbetsad ekfanèr och läderhandtag för möbelkänslan som passar öppna, vägglösa hem. Bänkskivan är i stål och kantad med trä.
Text och bild från aftonbladet.se

 

Currently rated 5.0 by 2 people

 • Currently 5/5 Stars.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Sex choklad favoriter

tisdag, 11 november 2008 09:07 by Admin


Noblesse

består av riktigt tunna och krispiga mjölkchokladplattor som ger en lätt ätupplevelse och samtidigt en högklassig chokladnjutning. En unik kombination som många uppskattar. Chokladen är av högsta Marabou kvalitet. Noblesse lanserades först som en ren chokladprodukt med krisp i för att sedan även komma med olika smakvarianter. Detta för att även apelsin- och mintälskare samt de som gillar mörk choklad ska kunna njuta av den tunna krispiga Noblesse plattan.


Toblerone

betyder mandelnougat på italienska. Toblerone tillverkas i  Schweiz. Toblerone görs enligt ett speciellt recept bestående av en blandning av mjölkchoklad och mandelhonungsnougat och säljs av Kraft Foods över hela Norden.

 


Marabou Mjölkchoklad

tillverkas med en speciell metod som kallas crumb process. Det är denna som ger upphov till den karakteristiska "Marabou-smaken" med den fina balansen mellan kolaarom, choklad och lagom sötma. Crumb processen går ut på att man lägger till ett moment där mjölk, socker och kakaomassa blandas och värms. Det uppstår då en karamellisering, som sedan ger smak åt hela chokladmassan.

 


Choklad asken Aladdin

består av en blandning av olika praliner av hög kvalitet och de flesta konsumenter har sina favoriter. De mest populära bitarna är Gräddnougat och Trillingnöt. Alla vet också att det finns vissa regler runt hur man äter Aladdin - man får inte börja på det andra lagret praliner förrän det första är slut, även om man är aldrig så sugen på Trillingnöten i det andra lagret. Designmässigt har Aladdin, liksom flera av de riktigt stora och kända varumärkena, haft samma grundläggande formgivning med den röda färgen som bas hela tiden.

 

Twist praliner

Twist består av en färgsprakande variation av inslagna bitar där kontrasten mellan de olika pralinerna utgör kärnan i Twist. De olika bitarna ger en mångfald och en lyxig känsla, vilket gör att Twist passar perfekt att bjuda på när man är tillsammans med vänner och familj.
 
Pralinerna håller hög kvalitet och täcker ett brett spektra – allt från Lakrits till finaste Marsipan. Genom åren har innehållet i Twist förnyats. Detta för att påsen alltid ska kännas modern och fräsch. De praliner som är kvar från start är Lakrits och Cocos som båda ligger högt på topplistan. Den senaste förändringen gjordes under 2005 då även påsen fick en ny och modernare design. 


 

M M M M - marabou

Produkten har en kärna bestående av en rostad jordnöt omgiven av mjölkchoklad med ett sprött sockerskal ytterst. Produkten framställs i två steg. Först sprayas choklad på jordnötter i stora roterande trummor, vilket ger små chokladkulor som var och en har en jordnöt som kärna. Chokladkulorna får sedan ett sockerskikt i nästa steg. Denna process kallas för dragering. Innan de packas i påsar poleras kulorna.

Bilder och texter är hämtat från Kraft Foods norden.

Svårt att ta fram den största favoriten bland dessa godbitar men om jag måste välja får det allt bli noblesse. Fungerar för alla tillfällen, fester, middagsbjudningar och framförallt till en kopp kaffe. Noblesse vinnaren för mig. Vilken är din favorit?

 

 

Currently rated 3.7 by 3 people

 • Currently 3,666667/5 Stars.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Hi tech gräsklippare gör grannarna avundsjuka

måndag, 10 november 2008 10:51 by Antiq

I somras när jag var ute och promenerade i ett område med mycket villor hoppade jag plötsligt till av förvåning när det kom en självgående gräsklippare precis intill mig. Gud så smidigt tänkte jag, tekniken förvånas man inte av idag. Imponera på grannen med en hybrid självgående gräsklippare från Husqvarna. Gräsklipparen kombinerar solceller med ett uppladdningsbart batteri.


"Automower Solar Hybrid"

bör du lägga på minnet, den nya robotgräsklipparen är under utveckling och kommer göra dina grannar måttligt imponerande.! Detta vidunder till maskin har förhoppningar om sig att utplåna alla mördarsniglar som härjari våra trädgårdar. En studie har genomförts om maskinen är effektiv mot sniglarna ochresultatet kommer följas upp nu i höst av en grupp studenter.
Bildkälla: alltombostad.se

Currently rated 4.7 by 3 people

 • Currently 4,666667/5 Stars.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Uterum skapar en lyxig känsla

torsdag, 6 november 2008 09:50 by Antiq

Lyx och flärd med ett extra rum

Ett extra rum till ditt hus är inga problem att ordna om du bygger ett uterum för att få mer yta och plats i ditt hem så att du kan njuta mer i din trädgård och ditt hus! Moderna uterum präglas av stora glaspartier som har skjut eller vikdörrsfunktion vilket gör att vi kommer närmare naturen och andas in den friska luften som finns utomhus. Att anlägga en vacker och funktionell trädgård är trendigt idag och det påverkar även uterummen. Kombinationer är populärt så ett enkelt och smidigt sätt är att bygga ihop uterummet med verandan, poolen eller rabatterna för att skapa en helhet menar Tina Paulsson, marknadschef på Willab Garden. källa

Ta vara på hösten och planera

Bästa tiden för att planera och beställa vara för sitt uterum är på hösten eftersom du hinner få det klart till våren.  Att bygga ett utrerum kräver planering plus att det tar tid. Du ska söka bygglov, ordna finansiering, bygga en grund och lägga golv, förberede för el och besöka tänkta leverantörer av ditt nya uterum. Reglerna säger att man får bygga 15 kvm utan BYGGLOV och då ska uterummet vara fristående. Om du vill bygga ihop uterummet med befintligt hus krävs bygglov.

Currently rated 5.0 by 1 people

 • Currently 5/5 Stars.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

MVG i inredning

onsdag, 5 november 2008 09:26 by Admin

Moderna lägenheter präglas idag gärna av starka färger och någon basfärg. Personligen ser jag de svarta inredningsdetaljerna i form av lampor, mattor, gardiner och tavlor eller vad det nu kan tänkas vara som ett riktigt lyft. Till svart passar alla färger rosa, gult eller varför inte riktig limegrön som Emil Simon från Göteborg har valt i sin lägenhet. Modernt och stilfullt även om den gröna färgen sticker lite i ögonen. Trevligt med killar som har god smak vad gäller inredning. Han har en köksbänk av ek och högblankt svart kakel. Mycket smakfullt måste jag säga. Lägenheten består av tre färger där vitt är basen och svart och grönt är accentfärger. En personlig touch med blandning av nya och antika möbler och detaljer. Inredning speglar mycket av ens egen personlighet tycker jag och Simon har lyckats bra. Läs artikeln här.


Bilden kommer från Aftonbladet.

Smakfullhet: CoolCoolCoolCoolCool (5/5)

 

Currently rated 5.0 by 1 people

 • Currently 5/5 Stars.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Tags:   svart kakel, inredning
Categories:   Inredningsdetaljer
Actions:   E-mail | Permalink | Comments (2) | Comment RSSRSS comment feed