Amaryllis - julens ståtligaste blomma

tisdag, 8 december 2009 08:33 by Admin

En av julens vackraste och ståligaste blommor är amaryllis. Blomman kommer från Sydamerika och finns i många färger och storleker, röd, vit, orange eller rosa. Amaryllisen finns även som tvåfärgad.

Sköt din amaryllis

Låt rötterna vara i vatten över natten men löken skall vara torr. Plantera blomman i vanlig krukväxtjord och kom ihåg att vid plantering bör blomman sättas så att halva löken är ovan jord, vattna sedan igenom jorden kraftigt. Amaryllislöken bör placeras varmt och ljus, gärna i ett fönster och normal rumstemperatur på 20 grader är att föredra. Det tar ca 6-10 veckor innan löken blommar (efter plantering). För ett blomstrande resultat så låt jorden torka upp mellan vattningarna
Det tar 6-10 veckor för löken att blomma sedan man planterat den. När blomknoppen tittat upp vill den ha mer vatten, låt jorden torka upp något mellan vattningarna. När amaryllisen har blommat över skär man av blomresterna så slipper löken lägga ner kraft på att bilda frö. Börja vattna med växtnäring 1 gång/vecka när amaryllisen blommat över. Häll på med detta tills i augusti. Stängeln tas bort när den vissnat ner.

Låt julen prydas av denna vackra blomma som dessutom ger ett hemtrevligt intryck. Aftonbladet skriver att amaryllis är julens pampigaste blomma och kommer i alla former och färger. För inspiration kolla in deras förslag på julens vackraste blommor.

Be the first to rate this post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tags:   julblomma, amaryllis
Categories:   Inredningsdetaljer
Actions:   E-mail | Permalink | Comments (0) | Comment RSSRSS comment feed