Sex choklad favoriter

tisdag, 11 november 2008 09:07 by Admin


Noblesse

består av riktigt tunna och krispiga mjölkchokladplattor som ger en lätt ätupplevelse och samtidigt en högklassig chokladnjutning. En unik kombination som många uppskattar. Chokladen är av högsta Marabou kvalitet. Noblesse lanserades först som en ren chokladprodukt med krisp i för att sedan även komma med olika smakvarianter. Detta för att även apelsin- och mintälskare samt de som gillar mörk choklad ska kunna njuta av den tunna krispiga Noblesse plattan.


Toblerone

betyder mandelnougat på italienska. Toblerone tillverkas i  Schweiz. Toblerone görs enligt ett speciellt recept bestående av en blandning av mjölkchoklad och mandelhonungsnougat och säljs av Kraft Foods över hela Norden.

 


Marabou Mjölkchoklad

tillverkas med en speciell metod som kallas crumb process. Det är denna som ger upphov till den karakteristiska "Marabou-smaken" med den fina balansen mellan kolaarom, choklad och lagom sötma. Crumb processen går ut på att man lägger till ett moment där mjölk, socker och kakaomassa blandas och värms. Det uppstår då en karamellisering, som sedan ger smak åt hela chokladmassan.

 


Choklad asken Aladdin

består av en blandning av olika praliner av hög kvalitet och de flesta konsumenter har sina favoriter. De mest populära bitarna är Gräddnougat och Trillingnöt. Alla vet också att det finns vissa regler runt hur man äter Aladdin - man får inte börja på det andra lagret praliner förrän det första är slut, även om man är aldrig så sugen på Trillingnöten i det andra lagret. Designmässigt har Aladdin, liksom flera av de riktigt stora och kända varumärkena, haft samma grundläggande formgivning med den röda färgen som bas hela tiden.

 

Twist praliner

Twist består av en färgsprakande variation av inslagna bitar där kontrasten mellan de olika pralinerna utgör kärnan i Twist. De olika bitarna ger en mångfald och en lyxig känsla, vilket gör att Twist passar perfekt att bjuda på när man är tillsammans med vänner och familj.
 
Pralinerna håller hög kvalitet och täcker ett brett spektra – allt från Lakrits till finaste Marsipan. Genom åren har innehållet i Twist förnyats. Detta för att påsen alltid ska kännas modern och fräsch. De praliner som är kvar från start är Lakrits och Cocos som båda ligger högt på topplistan. Den senaste förändringen gjordes under 2005 då även påsen fick en ny och modernare design. 


 

M M M M - marabou

Produkten har en kärna bestående av en rostad jordnöt omgiven av mjölkchoklad med ett sprött sockerskal ytterst. Produkten framställs i två steg. Först sprayas choklad på jordnötter i stora roterande trummor, vilket ger små chokladkulor som var och en har en jordnöt som kärna. Chokladkulorna får sedan ett sockerskikt i nästa steg. Denna process kallas för dragering. Innan de packas i påsar poleras kulorna.

Bilder och texter är hämtat från Kraft Foods norden.

Svårt att ta fram den största favoriten bland dessa godbitar men om jag måste välja får det allt bli noblesse. Fungerar för alla tillfällen, fester, middagsbjudningar och framförallt till en kopp kaffe. Noblesse vinnaren för mig. Vilken är din favorit?

 

 

Currently rated 3.7 by 3 people

  • Currently 3,666667/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Comments

Add comment


(Will show your Gravatar icon)  

[b][/b] - [i][/i] - [u][/u]- [quote][/quote]Live preview

maj 20. 2018 17:59