Samtalsterapi mot panikångest

onsdag, 12 maj 2010 08:51 by Admin
samtalsterapi mot panikångest och sömnlöshet

Sensate uppgifterna talar om att svenskarna sover dåligt och att var fjärde vuxen har sömnbesvär. Kvinnor drabbas värst och problemen växer med ökande ålder. Ofta är lösningen sömnpiller, även under lång tidsperiod, men kunskap om verkningarna är liten. Statens beredning för medicinsk utvärdering (SBU) efterlyser i en rapport konsekvenserna av långvarig medicinering mot sömnlöshet, skriver SvD och DN. Bl.a. är bristen på kunskap stor om bra behandlingar. SBU rekommenderar beteendeterapi mot sömnbesvär eftersom oro för att inte kunna sova ofta bidrar till problemen. Nio veckors terapi enligt KBT modellen (kognitiv beteendeterapi) hjälper mot sömnlöshet och effekten finns kvar även ett halvår efter ­behandlingen, enligt en ny studie som citeras i DN.

Be the first to rate this post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Related posts

Comments

Add comment


(Will show your Gravatar icon)  

[b][/b] - [i][/i] - [u][/u]- [quote][/quote]Live preview

maj 20. 2018 19:42